­

Fysiokessel is als praktijk aangesloten bij FysunieQ. Dit is een coöperatieve organisatie voor 1e lijns- fysiotherapie praktijken actief en ondersteunend is. FysunieQ bestrijkt het gebied ter grote van COHESIE. Dit gebied is beter bekend als de regio die valt onder de huisartsenpost Venlo (HAP). FysunieQ verzorgt en organiseert bijeenkomsten om kennis te vergroten op ons vakgebied. Zo zijn er afgelopen jaar avonden georganiseerd waar oa. wervelkolomchirurgie, hand/polschirurgie en sportblessure’s aan de orde zijn geweest. Gastsprekers zijn veelal specialisten uit de regio.

Zo hebben we in December 2013 nog een live operatie van een kruisband reconstructie mogen bijwonen in het Vie Curie medisch centrum te Venlo. De site van FysunieQ, www.fysunieq.nl geeft informatie omtrent alle deelnemende praktijken. Maar ook welke specialisaties ze in huis hebben. FysunieQ heeft ook als doel, de samenwerking tussen huisartsen, specialisten van bv. Vie Curie en 1e lijns-fysiotherapeuten op een hoger niveau te krijgen.

Momenteel is een speerpunt: het inpassen van een veilige communicatie mogelijkheid tussen de zorgverleners. Opvragen van patiënten gegevens die voor een fysiotherapeut van belang zijn. Denkend aan bv.een röntgenfoto verslag. Nu gaat het nog ouderwets en veel tijdrovend via de telefoon. Momenteel ben ik bestuurslid van FysunieQ

Blessure opgelopen? Bel de fysiotherapeut
077 462 2614

 

­